Mipa Tih Hur Dan

Isua pawh chuan, "Ka lâwm e," tih pah chuan a hmanruâte chu a senghawi fel vê nghâl a. an hman sual nasatzia hi aw. Hetiang chi hi chu lam thiam ringawt piah lamah lemchan thiamna nena tih ngai. Chhu luk nawm dan ber. Diskusi tentang indikator keberhasilan strategi pembelajaran MIPA. SIALSUK KHAW KAN NI KHA CHU AW! by Vanlalkima Sailo By VanLalkima Sailo on Thursday, December 1, 2011 at 3:12pm Sialkhawpui kan vangkhua a ngui ruai e Pheisen rualin chhermei chawiin laitualah sir an sawn e. yung channel mp3, video and lyrics. Kan hmangaih tlat turah te, an pa kan ti ber turah te, tu mipa mahin an khum zo lo turah kan ngai ang hian engtin nge in ngaih tlat le. com ah kum 2006 a saptawng a post ka haichhuak a, ka duh lutuk a duh dan dan in ka her kual a, ka rawn chhuanglum leh mai mai a ni e. School ah Mizo tawng thiam i kawm ziah dawn nia, Mizo tawng i thiam lo a, a buaithlak em mai ka ti a. A pawimawh lai chu lam dan leh a hmun nen dress chu a inhmeh em tih hi a ni. Kan sawi tawh angin WCC hi sakhaw thurin vawn bik pawh nei lo kristian tih hmingpu tawh phawt leh sakhaw dang milem biate,Mawngkaw hur kohhran leh Setanic kohhran thlengin aleng vek a ni. Ringtu tam tak awm in he Bishop hi an pan ruih ruih hlawm a, thenkhat erawh chuan a thil tih a rawngbawlna hi a mawi lo lam in an ngaihsak a, a thil tih vang hian buaina pawh a lo tawk hial tawh bawk. Hmasawnna leh changkanna vek chuan hmeichhiate rilruah mipate hian mawi an lawm tih chu a rawn tuh ta zel a. Chutih lai chuan chu hmeichhia rawn beiseitu pa pakhat an lam panin a rawn kal mek bawk a. Hmeichhe fing chuan a pasal tan chaw leh chawhmeh tui tak a siamsak țhin a, mipa fing chuan a nupui leh fanaute tan rinawm tak leh taima takin hna a thawk țhin. rilru nawm lohna chhan tur a awm lo," ka tih takah chuan "Mahse, hmeltha ve deuh ni rawh se, a chhan chu, naute pawh a ziaawm deuh ang chu. Hei hian a tarlan tak chu Mo neitu/MO kan tih hian he an inneih ni a an NIHNA, inneihna a a changtunu leh changtupa an zu nihna lai tak, mipa hian a Pa mo nupui atana a lo neih dan leh hmeichhia hi mo a rawn nihna lai tak zawk hi a kawk zawk a ni. Mipa leh hmeichhia hi kan taksa awm dan a dang tih kan hre theuh e. vs - Free download as PDF File (. Vaihlo hi tuna kan hman dan tlangpui ah chuan zuk chi,hmuam chi leh ei chi ah te hian a then theih awm e. Jakoba 4:3-ah tih kan hmu leh a. Keini nupa hi harsatna pakhat kan nei a ni, kei hi kum 23 ka nia, kapasal nen ka in nei ni atang chuan thi ineih ang tiin kapasal chuan min hrilh ani. It is a renowned private school Established in 2000. Mizo hmeichhe zaithiam sum lalut hnem top 15. Globalization hian nasa takin min nghawnga (a chhia a thain) vawina kan inchei dan leh life-style-te pawh hi kan in copy vek a ni tawh a. Ni rei arial lova, Ni 3 atanga ni 7 chhung leka mawngbawr nalh tak neih leh, hnute puar […]. Baptist Mipa Pawl chanchin tlangpui: Baptist Mipa Pawl (BMP) hi Thingsaiah May 4, 1980 khan din tan a ni. Music zirmite tih dan ah chuan male voice (group singing) ah chuan SATB form hmang tawh lovin TTBB - Counter Tenor, Tenor, Baritone leh Bass angin an sawi thin a. Vaihlo hman hi kan Kristianna nen pawh a in hmeh lo hle a ni tih te hi kan ngaihtuah a hun tawh tak zet a ni. Kan hmangaih tlat turah te, an pa kan ti ber turah te, tu mipa mahin an khum zo lo turah kan ngai ang hian engtin nge in ngaih tlat le. Inneihna dangte hi: BCM hian eng angin nge a ngaih i lo en teh ang. Zirchianna pakhatin a tarlan dan hi a dik a nih chuan, lung lam thiam daktawrte pawhin nupa nun hman chu i lung hrisel zawkna’n an chawh ve ngei. Ringtu tam tak awm in he Bishop hi an pan ruih ruih hlawm a, thenkhat erawh chuan a thil tih a rawngbawlna hi a mawi lo lam in an ngaihsak a, a thil tih vang hian buaina pawh a lo tawk hial tawh bawk. Mipa leh hmeichhia hi ruaițhehna-ah an kal a. A tum chu hmeichhia in mipa a hmangaih tak tak chuan >>>>> 1. He chanchin atang hian nulate fimkhur a tul zia pawh a lang chiang hle. Mahse blue film-te hian a taka thil awm thei lo pui pui an lantir tih hriat tur. :-) Ni e, i sawi ang hian tunlaia kan in chhai kual dan te hi kan khawvel mil zel hian a in her danglam ve thin a. Hmeichhe pakhatin a tih tur anga an ngaih chin a pelh hnu thleng pawha, i thil tih i la tih buan buan chuan an ngaih dan ani lo hle ang. During this time, Zhuge Liang summoned Lai Min to Hanzhong Commandery and appointed him as an Army Libationer and General Who Assists the Army to assist him in the campaigns. Anilo ti tur banphar rawh se ti ila 30% vel chu mihring pangngai zingah ah hian an awm a rinawm chauh bawk. Khawvel inher danglam dan hi a chakin a mak sawt hle a. Pricila-i ve thung chu Tinuama nen chuan an inbe zel a, an inkawm a, an inkawm zel a; Tinuama chu a lo zeiin a ngaihsak thiam si, a inphahhniam thiam si; khawhar chu a hnem tehmeuh e! Pricila-i pawh chuan a Profile a han check-in mi lerh tak leh hur tak a ni ang tih chu a ring thiam tho mai! Mahse, an inkawm an inkawm a, an inhmu ta zel a. Hetiang mipa hi maw, kan mi huat ber an ni. Ziona chhungkaw chanchin tlem azawng:- Dated: January 18, 2012 Pu Ziona hi kum 1944 July ni 21 ah a piang a, tuna an chhungkaw dinhmun chu Nupui 39 neiin, Fa 86 (Mipa 40, Hmeichhia. Tawngkam tha lo- " I nu si" emaw " i tuai si" emaw tih miah loh tur. A tirah chuan sualna an nei lo a, Pathian hriat theihna fel tak an nei. Mipa Tih Hur Dan. Lalrosiama ATC Lecturer-in Inrinni zan atanga Pathianni zan thleng hun a hmang ang. Mipa sazu fuk (Erection) hi thisen zam leh thisen vir vel bakah, thazam (nerve) lam hnathawh a innghat a ni a. Tin, Juda-ten nâtna (hri)-a an hlauh ber leh Pathian ânchhia ang hiala an ngaih chu “ phâr hri ” (leprosy) hi a ni. Hmeichhe kal kak deuh te hi mipa thenkhat chuan a thianghlim tawh lo ang. Bible-a kan hmuh dan in, " Hmeichhe lu chu mipa a ni a, mipa lu chu Krista a ni a, Krista lu chu Pathian a ni," ( 1 kor. "Mipa/ Pherh/Mawngkaw hur lo ni rengin…Thianpa ten lutuk chuan, uak tuar tuar pah hian, a hnek a chum a tlawh dawt dawt mai a. (KṬP Phullen Branch lo pian dan chhui zauna) By Buata Bawihtlung 6th July, 2018, 9:30 PM @ TKT Phullen Kohhran hi Kum 1903 ah Khandaih awm lai khan Zosap Missionary te hmalaknain a lo piang a, Phullen a an insawn hnuah Phullen khua niin, Kohhran pawh Phullen Kohhran tih a ni zui ta a ni. Hmanrua nei lo tana chet dan tur hi phur thut hunah kan rawn ziak leh ang. Hmeichhe thawveng tak, a ruk a luhlul em em mai ka ni a. Hetiang mipa hi an awm tih i hria em????😱😱😱 Khawlbawm. Mihring ve lemah chuan keini hmeichhiate hi mipa te ai kan vanduaina hi a tam bik a ni. 14 Nimin khan Vairengte Goup Congress te chuan thu chuah siamin tunhnai a khawchhung a Sorkar hna thawk thenkhat hmun dang sawn chhuah an nih chung changah an party leh hruaitu thenkhat te thil tih anga sawi awm chu thu diklo a nih thu an sawi. Biblical Romance from the Book of Ruth #4 Posted in Qualitus : Habitus by chawnghilh on November 25, 2009 Ruthi chanchin hian Juda-te zîngah reh tik nî a nei tawh dâwn lo. Mipa nih avanga mahni hmai engkawl loh ve ringawt tur a ni lo. Nuchhungi English Medium School, Hnahthial Mipa football-ah hian kum 2015, 2016 leh 2017 khan an champion a, 2018 hian point hmangin semi-fina l an thleng lo hlauh a, hneh loh nei si lovin kum danga an position lak thin an pha ta lo a ni. Lalrosiama ATC Lecturer-in Inrinni zan atanga Pathianni zan thleng hun a hmang ang. Mipa zang pic found at facebook. Keini tih theih a awm lova, dem tur leh sawisel tur pawh kan ni lo. hnatuan an bang can lai ahcun taksa pawl awk nak lampang an ruat tuk lem lo. Mipa hman chi Viagra nen a siam dan phung chu a inang tlangpui. Hei hi a ni, mipa leh hmeichhia chu. Chu Pathian anna chu Adama leh. Mipa leh hmeichhia a awm tih pawh an la hre thiam lo. Khawvel inher danglam dan hi a chakin a mak sawt hle a. Hmeichhe kal kak deuh te hi mipa thenkhat chuan a thianghlim tawh lo ang. Mipa lam duhna avanga inthen an niha hmeichhia chu a pasal laka thisenpal a nih chuan, kum thum lai an inchawm tawh bawk chuan, a man zatve tlaka ngaih tur a ni a, a bak chu chang 37(1) a hmeichhe man bithliah dan chu tehnaa hmangin a zatve a pe tla tur a ni. Tukțhuan bak an la ei lo ve ve. Mahse, Pathian chuan bawhchhiahnaah khan mipa (Adama) chungah chauh mawhphurna a nghat a, hmeichhia (Evi) chungah mawhphurhna a nghat ve lo tih kan hre hmasa dawn nia. Blue film en thin mipate chuan an hmeichhe mutpuite chu nuam tia rum vak vak tur te, a vawrtawp thleng thuai tur ten an beisei fo bawk. mipa naupangte chu enin a nui var var mai a. Chhungkuaa pa dinhmun hi a pawimawh hle a, pa nei tawh lo chhungkuate hian an hre chiang zual awm e. Tin, Juda-ten nâtna (hri)-a an hlauh ber leh Pathian ânchhia ang hiala an ngaih chu " phâr hri " (leprosy) hi a ni. Dep dep dep Posted on July 2, 2017 by Mizo Archive Thenawmpa Pa Nghiha chu zan lamah a in hnem deuh tih hriat zet hian pawr phingphengin arawn lut a, “Chawimawina kan nei dawn a, rawn kal ve rawh aw, lo insiam la ka rawn sawm ang che,” tih leh chhuah a rual nghal. A bik takin Mizo chhungkuaah phei hi chu, " Pa thu neihna chhungkua," ti ila kan ti sual awm love. Nupa nun hman tamin mipa lung ti hrisel Marriage counselor tupawh mai hi han rawn i la, nupa hlimna leh inneihna hlawhtling tak a awm theihna’n chuan nupa nun hman hi an thurawn lian ber a ni thin. Mau samkhuih, Thim kual, Dawhkilh - Hnam dang thil siam an hman hma chuan, an sam chei nan leh enkawl nan an hmang. Dep dep dep Posted on July 2, 2017 by Mizo Archive Thenawmpa Pa Nghiha chu zan lamah a in hnem deuh tih hriat zet hian pawr phingphengin arawn lut a, “Chawimawina kan nei dawn a, rawn kal ve rawh aw, lo insiam la ka rawn sawm ang che,” tih leh chhuah a rual nghal. Hei hian a tarlan tak chu Mo neitu/MO kan tih hian he an inneih ni a an NIHNA, inneihna a a changtunu leh changtupa an zu nihna lai tak, mipa hian a Pa mo nupui atana a lo neih dan leh hmeichhia hi mo a rawn nihna lai tak zawk hi a kawk zawk a ni. kan lak hmaih thei a ni a. Din dan, taksa hawi her atangin mi confi a hriat theih. Inkhawmpui Chanchinbu Siam Thu :— MTKP Inkhawmpui kan dawl tur atan Information atan te Publicity atante, mipui in-aware na atan te chhungtina a thlawna sem turin chanchinbu hi siam tha tih a ni a. A hmasaberah chuan he post hi posttu hmuh dan leh ngaihdan nilovin posttu chuan tawng danga mi mizo țawngin a letling mai a ni, tih ka sawi hmasa duh a. Mipa a nih chuan mipa nih dan, tih dan leh nunphung hrilh a, enkawl a fuih tur a ni. Hun a kal zel a, mipa in bengbeh an beh thin chu, hmeichhia in an beh ta zawk a ni. Hetiang mipa hi an awm tih i hria em????😱😱😱 Khawlbawm. Tunah phei chuan ka bahlah ta bîk lo, ka uar thiam ve deuh tawh a, ka inringtâwk ve tawh bawk. Ni khat chu mipa naupang hian a pa hnenah a nun hlutna hi enge tih a zawt a. (Matthaia 24:45) Mahse, Jehova’n a Fapa hmangin min kaihruai tak zet a ni tih engtin nge kan hriat theih? Kan chian theih chhan pathum kan lo en ang. Hmeichhe fing chuan a pasal tan chaw leh chawhmeh tui tak a siamsak țhin a, mipa fing chuan a nupui leh fanaute tan rinawm tak leh taima takin hna a thawk țhin. Makeup inhnawih chu hmeichhia tihah dah la. Ka pa hi ka hre chiang a, chuvangin a lungawi lohna chu a sawi mai mai dawn lo. A tul chuan daktorte pawh rawn a tha. Mizo Hnam Dan (Customary Law) hi hmanlai huna Lusei Dan bik zeding kalchho zel, pi/puten tawngka hmanga an lo vawn nun tlat thin, Mizo hnam dan hi Kum 1928 ah Lushai Hills Bawrhsap N. 14/2012 True story Stacy Khawngaihthlak-i Tleirawl niin, nula kum 18 mi a ni bawk, thingtlanga seilianah chuan ‘a ṭha mah mah e’ tih mai turin a hmel a zahawm a, nulat tlangvalna chim buai karah rual elna rilru a pu a, an khaw chhunga lehkha a zir theih lai chuan ṭha takin a zir a, thil dangin a pawlh buai ngai lo. Russia lal ram zau tak chu Europe ram zingah ram thil tithei leh chungnung takah a siam a. Mizo hmeichhe zaithiam sum lalut hnem top 15. Inkhawmpui Chanchinbu Siam Thu :— MTKP Inkhawmpui kan dawl tur atan Information atan te Publicity atante, mipui in-aware na atan te chhungtina a thlawna sem turin chanchinbu hi siam tha tih a ni a. Tunlai Aizawl kawtthlerah pawh zak maplo in an kal then then ngam tawh a. Chung mite min hmuh dan ka dah rualin, ka hmuh ve dan ka han thai lang a ni (birthday min wish pah tlangpui a, chu erawh ka dah tel lo thung). Kawrtawng hak an ching a, Hemi hnu hian Mipa in an veng a, Hmeichhia in an bih ta a, kawrchei leh puancheite an nei chho ta a ni. Tin, Juda-ten nâtna (hri)-a an hlauh ber leh Pathian ânchhia ang hiala an ngaih chu " phâr hri " (leprosy) hi a ni. Tichuan, inpawl chakna nei thei tura inchei thiam leh inhip tawn thiam a tul hle a ni. Hmanni lawkah puh a ni a, tunah midang pathumin Kevin Spacey chu an rawn puh ve leh ta. Hmasawnna leh changkanna vek chuan hmeichhiate rilruah mipate hian mawi an lawm tih chu a rawn tuh ta zel a. Mipa Tih Hur Dan. Globalization hian nasa takin min nghawnga (a chhia a thain) vawina kan inchei dan leh life-style-te pawh hi kan in copy vek a ni tawh a. Mahse, a mawi dangdai tlat. Hmai enkawl uluk hi hmeichhia tihah chiah kan dah fo thin. Zairemthiama chuan, “Mipa/hmeichhia nih phunga than chhoh dan leh rilru put hmang hi tlakna mual leh boruak (environmental factors) hian nasa takin a nghawng a. 'Benei Israel' India aṭanga Judaism te chu Juda an ni a, amaherawhchu, inneih pawlh dawn hunah an chhungkaw thlah chhawngah rinhlelh kaina a awm em? tih chian hmasak phawt angai a ni. Ka rilrua a lan danah chuan 'A trah belh zai,' tih a ni a. HIV nei tih a inhriat chuan a rilru lo lang hmasaber chu keichauh keimah chauh chuan ka tuar bik hauh lovang, tih a ni. Hriat zauna hi nitin kan mamawh in a pawimawh emem a. Hmel that dan a nih angin hmai I en hmasa ang. Israel sipaite thiltih avang hian chhungkaw 17 chu chenna nei loin an awm a, an zingah hian naupang 11 an tel tih Mansour chuan a sawi bawk. Khawvel inher danglam dan hi a chakin a mak sawt hle a. Economic Violence ve thung ah chuan hmeichhia ei leh bar zawn kawnga sum an dap ve theihna tur dan beh sak te, inchhungkhur bungrua a ma mimal in a a neih leh chhungkua anga a lo neih te mipa in a ma duhthu a a lo tih rilral mai mai etc te a huam tel a ni. Tunah pawh in sawi chhuak lo na a, ngainat zawng leh tha tih zawng chu inneih tawh kha!. ,) en tawh hi 99% leh 98% mipa leh hmeichhia ah niin, thingtlang nula leh tlangval an danglam chuang lo (7). Mahse, a mawi dangdai tlat. A Mahmoud Abbas -- mahk-MOOD' ah-BAHS' Abbottabad -- AHB'-tuh-bad Bilal Abdullah -- BIL'-ahl ab-DUHL'-uh Umar Farouk Abdulmutallab -- OO'-mahr fah-ROOK' ahb-DOOL'-moo. Ka rilrua a lan danah chuan 'A trah belh zai,' tih a ni a. A tul chuan daktorte pawh rawn a tha. (Mat 19:4-6). Nupi thawn fanau nei theih nawn lo, a nupi dan a neih nawn lo tikah an hmang ttheu. Tin, leido nei reng renga khawsa, ral muang lo taka khawsa \hin an ni. He nula chhelo tak hian a bialpa tih dan zawng zawng chu a sawichhuaka mi tam takin a mah pawh an dem hial a ni. 2011 hian PESCE Mandya-ah Karnataka State chhunga Mizo Engineer zirlai ten inhmuhkhawmna neih kan tum a, he mi ni hian chhunah Arsa sawhchiar leh Zanah ruai kil ho kan tum ani. Mipa tam tak chuan inpawl dan pangngai hian hmeichhiate chu nuam ti ve nghal em em turin an beisei thin. txt) or read online for free. Chu Pathian anna chu Adama leh. Lalpa hnena hlan tur leh, Lalpa Dan thua ziak angin thuro tuak khat emaw, parva no pahnih emaw talh turin mi rethei ten naupiang lawmnan an keng. Dik tak chuan mipa inluk tira hmelchhe deuh ai chuan a ziaawm dawn tih hmeichhe hmeltha deuh chu kan it a, hmelchhe deuh kan it lemloh dan atangin ka hrethiam vek. E Parry chuan ziakin a lo dah tan a. Grik leh Rom-ho khan a thu ziakte kha a tirah chuan essay tih hming put tir kher lo mah se tunlaia essay-te nen danglamna a awm chuan loh avangin essay huang atanga thaibo mai mai chi ni pawhin an lang lo a ni. Music zirmite tih dan ah chuan male voice (group singing) ah chuan SATB form hmang tawh lovin TTBB - Counter Tenor, Tenor, Baritone leh Bass angin an sawi thin a. Kan thianghlimna min tihchhiat sak a, kan thinlung hliam a, min diriamtu hi e, Mipa kan ti lo. Isuan mipui sang nga (5000) a hrai pawhin mipa chauh chhiar an ni a; synagogue din thei tur pawhin Juda mipa (puitling) 10 an awm chuan, tih a ni mai, hmeichhia an chhiar tel lo. ka bul a tal tam te tan nuihna ka siam nasa thei hle. Mahse thlahtubul chhuinaah chuan mipa chi zel chauh hi chhui thin a nih avang leh a Hnam kengtu chu mipa Hnam zel hi a ni tih erawh kan hriat chian a tha e. Mahse an thiltih theihna ve ve a kaltlan chuan hmasawnna nasa tak a thleng thin. Loading Unsubscribe from Khawlbawm? Mihring mize hriat dan - A tlangpui chauh a ni - Duration: 4:08. *TUNA LAR EM EM MIPA NAUPANG KUM 10 LEH MODEL HMINGTHANG NU* December 29, 2017 admin Leave a comment Thailand rama kum 10 Kidwappattan chuan, Nantapong Kidwappattana model hmingthang an tih hmeichhe pakhat chu, social media hmangin Christmas dawn ni(Dec. Jehova chuan a mite kaihruai tûrin mi ṭhenkhat hmang mah se, ani chu a mite Kaihruaitu a lo ni ṭhîn a, tûnah pawh a la ni reng tih kan hria ang. A bikin Committee 6. Kum 100 chuang Kristian ni tawh Mizote hian tawngtai dan dik hi kan la thiam lo tihna a ni a. Kal theih nan sum neih zawng zawng kan seng thin a, mahse kan thalai ho hi an changkan dan han en hian a dik lo tlats. Mizote hi rin dan leh ngaihdan nei ve tlat, mithiam zawkte sawi pawh ngaihsak lova advice lo pe ve chiam chiamte, kawng bula In sak phei chu ninawm khawpin, thil hria leh sak dan hria sawi tur nei an tam hle. I han dak chhuak a i hawi kuala mipa pakhat nen inmit a intawn chat tawh chuan a tlangpuiin chu pa chuan i hriat lohin a lo thlir reng tawh che a ni, a hmuh che khan a duh zawng tak inih vang ani thei a anih loh pawhin a ngaihven zawng tak i ni ngei ang, chuvang chuan chu chuan a duh che tih 20% in a chiang. em2 a,in tih hlum daihte ka duh rum2 thn,mahce ka ngam bwk silo,ka nun chu engang pawn siam tum ila ka theilo,mipa tawh phawt chu ka mamawh ngawih ani ber,chu mi jan chuan ka rilru na ltk chuan veng pakhat a ju juar in ah lut in ju ka in ve ta a,ka la chat thla jui,ka hriat dan chuan chu mi hmun a ju in thenkhat chuan minlo. Hmeichhia pawh chu a lo pa viau a nih pawhin hmeichhe dik tak anga enkawl a ngai tihna a ni mai. Hmeichhia hian an thianghlimna virginity hi kum 16- 21 in kar bawrvelah an hloh tlangpui. dan zelah), hei hian i pelvic muscles exer a pe ani. Mah mi Thunung tih mipa tuah Pathian in nate hempoh cu na piang tik hi; a pian tikmi nate hempoh cu mah mi Thunung tuah ngawlin a pian tik pakhat no hei na um mala hi. A ziak dan tur fel taka ruahman pawh awm lem loin essay hi an lo ziak thin a ni. Kei ni khawte daikilkawma khawsa ve mai tan chuan 'a va mak ve' tih leh 'ka awih lo' tih mai palh awl tak a ni. Research chuan mipa leh hmeichhe thluak leh a hnathawh dan-ah danglamna a awm lo tih hmuchhuakin, mipa leh hmeichhe danglamna aiin mi hran hran-a thluak hnathawh dan a inanlohna chu a nasa zawk fe a ni tih a ni. 'Tleirawl sual a awm lo, tleirawl danglam erawh a awm'Research chuan mipa leh hmeichhe thluak leh a hnathawh dan-ah danglamna a awm lo tih hmuchhuakin, mipa leh hmeichhe danglamna aiin mi hran hran-a thluak hnathawh dan a inanlohna chu a nasa zawk fe a ni tih a ni. Mipa tan i serh a te a nih chuan a ai lian zawk in thlarau lam atang ka thei" tiin a sawichhuak meuh mai. Elisa thinrim chuan țhalai rualho chu ânchhia a lawh a, chuveleh ram lam ațanga Savawmnu 2 lo chhuakin mi 42 lai mai an rawn seh hlum ta mai a ni!. TUN THLA A NETFLIX LAMIN AN TIH CHHUAH TURTE Ramhuaiin mipa naupang thi tawh taksa a a chenchilh hnu a hmeichhe pakhat a tawn dan leh a hmangaih chhoh tak atanga. Nimahsela, Pathian hnathawhpuitu, Amah zuitu tán chuan 'Lalpa i thu nise' kan tih ngam chin zelah Amah chu kan hnenah inlarin, kan hnenah a awm dáwn a ni. Salah hian mipa leh hmeichhe intluktlanna a ngaihpawimawh thu a sawi bakah Muslim mipate’n hmeichhiate an en dan chu tihdanglam a tul tawh nia a ngaih thu a sawi bawk. Hmeichhe lamin mipa hostel an tlawh serh a, mipa lam erawh chuan an serh lem hlei lova. Hmawng kungin a zamna thing a zemhlum hnuah thingkung lianpui a lo ni thin ang hian chanchin Tha kan thinlunga a lo luh chuan zawi zawiin sual a ei ral a, kan pumin mi a nei thin a ni tih thu te a sawi a ni. Hmeichhe pakhatin a tih tur anga an ngaih chin a pelh hnu thleng pawha, i thil tih i la tih buan buan chuan an ngaih dan ani lo hle ang. An hnen atanga tihchhuah ngei nia an hriat tlat avangin a darh hnu-a police-in he thil-ah hian inhnamhnawihna an nei lo an tih laiin lehlam atangin an kut atanga chhuak a ni lo an ti ve bawk. (Mat 19:4-6). a tak ramah erawh kanin tluktlang thei tak tak lo vang. Mahse, mipa hi chetzia erawh ngaihtuah ngai a awmin a lang- tun dinhmun-ah chuan school leh university thlengin hmeichhia te hian mipa. Mipa tenawm leh hurherh tak chuan insumna awm lek lovin a hmuh hmuh a mutpui a. Vaihlo hman hi kan Kristianna nen pawh a in hmeh lo hle a ni tih te hi kan ngaihtuah a hun tawh tak zet a ni. Jack beidawng chuan Mexico ah kalin khawhar hnem atan mexican mipa inzuar ho a kawp lawr a. Home; Chanchin Thar; Articles; Biography; Mizo E-books; Mizo Folklore; Politics; History. Tunah chuan âr kho khuh hawn angin thawven dan chin tawk an hre tawh lo lam zawk ang ka ti. Mipa leh hmeichhia hi ruaițhehnaah an kal a, an ei țeuh dawn nghe nghe. "I cannot live without books. Tin, Khawngaihna pawh hi tih bo theih, tluksan theih, leh khawngaihna thlarau hi tihvui theih a ni tih kan Bibleah kan hmu- Galatia 2:21 Pathian khawngaihna chu ka bawh bo lo ve, Dan avanga felna a awm si chuan Krista chu athlawnin a thi a ni ang. Chhu luk nawm dan ber. Hmasawnna leh changkanna vek chuan hmeichhiate rilruah mipate hian mawi an lawm tih chu a rawn tuh ta zel a. Nula pakhat pawh hi hna zawngin application form a fill-up fo tawh a, a tling thei silo va, a chhan chu Sex tih zawn fill up turah SOMETIMES ti in a lo thaikhat thin a ni awm e, Mipa pakhat pawhhi fiamthu han thawh ve hrimhrim teh an ti fo mai a,Ka thiamlo ka tih ka tih chuin tih talh chuan. Hmeichhe pakhatin a tih tur anga an ngaih chin a pelh hnu thleng pawha, i thil tih i la tih buan buan chuan an ngaih dan ani lo hle ang. Leia vaivut thenkhat a la a, chumi chuan taksa. Ram leh hnam humhim nan hmeichhiate an pawimawh anih si chuan Hmeichhiate kan humhalh tur ani. Chuvangin, he damdawi hi hrisel nan a him chiah em tih chiang zawka i hriat theih nan a hnuaia tarlante hi ngun takin chhiar la, insum ngaite leh zawm ngaite a awm chuan zawm ngei tum ang. com, resavings. Ringtu tam tak awm in he Bishop hi an pan ruih ruih hlawm a, thenkhat erawh chuan a thil tih a rawngbawlna hi a mawi lo lam in an ngaihsak a, a thil tih vang hian buaina pawh a lo tawk hial tawh bawk. Kohhran mite thahnemngai takin i tawngtai ang u. Pathian zarah Nu tih tur ka la nei hi ka va vanneih tak em. Ram pui ṭhiat a lo neih hun lai kha chuan hmeichhe hna leh mipa hna kha kan thliar hrang ṭ hin ngei mai a, ṭ awngkamah pawh ‘Hmeichhe awm nem’ tih kan nei a ni. 2009 tlaiah duhsakna chawhlui hnuhnung ber kan kil lain, "Zan dar 12 atangin darkar 24 chhung All Manipur Bandh a ni" tih thu kan dawng thut a, kan buai zo ta. Mahni inringtawk lo mi a hriat chian theih em em bawk. Feb 13, 2011 Article BCM ASSEMBLY 2011 BCM Biak In Rahsivengah BCM Assembly vawi 115-na chu nilai zan khan tan a ni ta a, thupui 'Isua Krista lo kal lehna' tih a ni. Nuchhungi English Medium School, Hnahthial Mipa football-ah hian kum 2015, 2016 leh 2017 khan an champion a, 2018 hian point hmangin semi-fina l an thleng lo hlauh a, hneh loh nei si lovin kum danga an position lak thin an pha ta lo a ni. Hriat zauna hi nitin kan mamawh in a pawimawh emem a. Chu Pathian anna chu Adama leh. Mipa lam duhna avanga inthen an niha hmeichhia chu a pasal laka thisenpal a nih chuan, kum thum lai an inchawm tawh bawk chuan, a man zatve tlaka ngaih tur a ni a, a bak chu chang 37(1) a hmeichhe man bithliah dan chu tehnaa hmangin a zatve a pe tla tur a ni. Hmeichhe fing chuan a pasal hna thawk hawng thlahleh tih hriat takin a lo hmuak țhin a, mipa fing chuan hma taka in thlen a ngahkhlel em em țhin. * Pherh in ti ho hian thil hi anlo ti pherh thei khawp mai*. Mizo ten a kan hman tum dan thankhat te. Sir Zama mi pa (not “mipa=male but “mi pa”=someone’s hubby) a nih vang lam ai mahin remchang lo zeta inbun a hlauh vang ni theia ngaih a ni. Khawi khawiah emaw in in date dawna mipa an tlai chuan i thinrim hle thin ang khan, Mipate pawhin hun bawhpelh reng hmeichhiate chu an ngaithei bik lo a ni. He mi avanga inbox zui. "Mipa kan awm lo ka tih na anih chu, Thenawmten min rawn pui hman tep ang" thingpui min pek dawm vang vang chungin an in chhung chu ka melh kual dan dan a, an sak na rei tawh tih hriat tak hian in chhung chu a dum tliang hlarh tawh a, inting a uai fer fur bawk. In chung thuah tih hi ceiling nei kan tih ang hi a ni awm e, tun laia kan tih dan nen a in an leh in an loh chu hriat a harsa, an inchhung te an thuah theih chuan a tha thawkhat hle a ni ang. mizo thu leh hla thar 2018. Tin, Juda-ten nâtna (hri)-a an hlauh ber leh Pathian ânchhia ang hiala an ngaih chu “ phâr hri ” (leprosy) hi a ni. Tuboh lian tak a nei a, chu chuan lei sakhat leh lungte a vaw kehdarh vek a, zawlah a siam a, hmun thenkhat a lo vaw khuar nasa deuhva, luikawr leh phaikuamah a lo tang a, a vuak zawl that peih loh lai leh a kalsan laite chu tlang pawngah a lo chang ta nia ngai an awm a, chung a tih hnua a thih dan pawh hi mi tam takin an hrechiang thei lova, a. Ka tan mipa dang an vang a, ani hi ka hmangaih êm vanga hreawm tam tak tuara ani bula awm reng hi ka ni lo. I still believe in you hian bul tran thung ila. Mipa inkawm dun e tilo chuan hmeichhe chungchang hlir kan khel lawi a, intipa e tilo chuan kan bem ngamloh hmeltha tih te kan ui thu kan sawi vul chuk thung erawh chu a retheih thlak mang a. Mizo mipate angin an tih peih miah loh an hnam inchei dana inchei turin an hmeichhiate an tur an tur vein ka ring lo va. _ _Hmeichhiain nuam taka Sex an hman theihna tur ngaihtuahin hetiang damdawi hi an ei fo thin. kan lak hmaih thei a ni a. Mipa leh hmeichhe hmasa berte an ni. A aw nena he hla inhmeh lutuk hi chu an tisual emaw tih tur a ni. A bik takin Mizo chhungkuaah phei hi chu, " Pa thu neihna chhungkua," ti ila kan ti sual awm love. Hemi chung chang ah hian inhnam hnawihna an neih loh thu sawiin eng pawh thil thleng a awm chuan NGO hrang hrang leh party hrang hrang te chu. Kum 26-a upa Salah chuan tun hnai mai ni lo, kum tam tak kalta atang khan mipa leh hmeichhe intluktlanna chungchang hi chu a vei tawh thu a sawi a. Kal theih nan sum neih zawng zawng kan seng thin a, mahse kan thalai ho hi an changkan dan han en hian a dik lo tlats. A Mak A Makin A Lar : 1991-1995 bawr chho velah chuan Mizo mipa zaithiam lar leh album pawh hralh tla ber a ni chho a, he a larna hi atan harsatna thlentu a ni ang tih hria se zawng a buai em em lo tur. He mi avanga inbox zui. Tawngkam tha lo- " I nu si" emaw " i tuai si" emaw tih miah loh tur. mipa inkawp te chuan hmeichhe inkawp tuak dang an hriat ang ang te an hmelhriattir ta a. Mizo Hnam Dan- (Thilmak thenkhat) Posted by Hmelthatea David on 3:30:00 PM Mizo te hi kan ramah Christian-na a rawn luh hnu hi chuan kan thang chak khawp mai, kan sakhua kan hnawla, sakhaw thar kan bawha, kan silhfen kan paiha, sap leh vai silhfen kan in bela, kan khawtlang leh kan hawiher te a danglam zo ta. Also Anyone can download Inluk dan tur's newest and oldest mp3,hd mp4 songs. Hmai enkhawl that erawh chu mipa pawhin tih ve a tha (ngai). Kum tam tak kal ta atang khan kan chhungkuain Kristmas a kum tin kan tih ngei ngei chu Christmas Tree siam hi a ni. Hmeichhia nih vanga samsei ringot emaw, hmelthat ringot alo tawk akonglo mai, Nula hmeltha deuh, mipa ang maia awmbawr thêp leh Mawngbawr neilo aichuan nuthlawi awmbawr nalh leh Mawngbawr tha hian mipa ahip na zawk fo ani. Hnam dang hmuhsit hlawhna lek a ni. (b) GENDER : Gender awmzia chu hmanlai atang tawha society in a mipa awmdan tur leh hmeichhe awm dan tur an lo duan lawk/ ngaihdan an lo siam hi a ni a. Chutih lâia ka lo ngaihthlâk dân leh ngaihruat zui dan chuan Pitcairn thliarkâr chu mi tam tak (tam tak tih lemah Mizoram âia tlêm daih nuaihkhat bawr vel) awmna niin British sawrkar hnuaia rambung khat, ram pangngai ve tak ni turah ka ruat a. Ni khat chu mipa naupang hian a pa hnenah a nun hlutna hi enge tih a zawt a. Mahse thlahtubul chhuinaah chuan mipa chi zel chauh hi chhui thin a nih avang leh a Hnam kengtu chu mipa Hnam zel hi a ni tih erawh kan hriat chian a tha e. Mipa leh hmeichhe hmasa berte an ni. Chu chu sual a ni hran lo va, dan beh hleih theih pawh a ni bawk hek lo. Ka la hre reng, vawikhat chu zu dawrah hian ‘Man’ tih hi an lo inleh siak a ni awm e, thekhat chuan ‘mipa’ tihna a ni mai a lawm an lo ti sam mai a, “JF, nang han ti ve teh’ an han ti a, a no a tlak pawp a, dawhkàna dah thuai pahin ‘ Vâl hi’ tiin a let e, an ti a. Chutih rualin, mipa leh hmeichhe rilru a danglam theihzia a lawmpa chhan letna a\angin a hmuh theih bawk. He nula chhelo tak hian a bialpa tih dan zawng zawng chu a sawichhuaka mi tam takin a mah pawh an dem hial a ni. Tunah pawh mipate tana tih remchang chiah lo Buhfaitham leh Lawmbawm an nei a. Tichuan, inpawl chakna nei thei tura inchei thiam leh inhip tawn thiam a tul hle a ni. He chanchin atang hian nulate fimkhur a tul zia pawh a lang chiang hle. Mipa chu lei vaivut aṭangin a siam a, hmeichhia erawh chu mipa nâk ruh aṭangin a siam. 'Rawlthar' tih ve thung hi chu kan Bible-a, "Rawlthar, tho rawh ka ti a che" tih kha lehkhabua a chuanna hmasa ber a ni mai ang em? Ka hre lo le. Pathian rinchhan chung a, dikna, huaisenna, rinawmna, taimakna, Pathian tihna nen kan beih phawt chuan kan ram harsatna hi a bo ngei ang “Zoram Mipuite Harh a hun ta”. Ziona chhungkua hi khawvela chhungkaw lian ber an ni a, khawvel puma magazine lar Dailymail pawhin 2011 khan an chhungkaw chanchin an lo ziah tawh nghe nghe. hnatuan an bang can lai ahcun taksa pawl awk nak lampang an ruat tuk lem lo. Mipa leh hmeichhia hi ruaițhehna-ah an kal a. Khawi khawiah emaw in-in date dawna mipa an tlai chuan i thinrim hle thin ang khan, Mipa te pawhin hun bawhpelh reng hmeichhiate chu an ngaithei bik em em lo a ni. Vaihlo kan tih ah hian chemical chi hrang hrang 7000 chuang a awm a chung zinga 70 chuang chuan cancer hi a thlen thei a ni. Mipa tenawm leh hurherh tak chuan insumna awm lek lovin a hmuh hmuh a mutpui a. Kawng khatah chuan min hringtu zawkte tlakhniam takzia a tilang thei a. Hei hi a fiah nan a tawkin ka hria. A tirah chuan a pangai lo viau I tithei, I tih chhunzawm zel chuan ngaiah I nei chho mai ang. hmeichhia pakhat_a khawvel in a kalsan tak hringnun chu. Mahse blue film-te hian a taka thil awm thei lo pui pui an lantir tih hriat tur. Exact matches only. "kawthalo ek tum". Cool : Tunlai tleirãwl tam takin cool an tih mai, corex, nitrozepam, diazepam adt. Mipa leh hmeichhia a awm tih pawh an la hre thiam lo. 14/2012 True story Stacy Khawngaihthlak-i Tleirawl niin, nula kum 18 mi a ni bawk, thingtlanga seilianah chuan 'a ṭha mah mah e' tih mai turin a hmel a zahawm a, nulat tlangvalna chim buai karah rual elna rilru a pu a, an khaw chhunga lehkha a zir theih lai chuan ṭha takin a zir a, thil dangin a pawlh buai ngai lo. A tih loh lamah chuan a nunrawng viau mahse khawvelin a ngaisang a, a hnu a lal (Emperor) lo awm leh te pawhin a ram awp dan chu nasa takin an entawn zui a ni. An hre lo chhiava a ni. Mipa hman chi Viagra nen a siam dan phung chu a inang tlangpui. mipa zawk chuan thenawm nu hnute chu fawhsak pah reng bawk a, thenawm nu pawhin na a ti vak tawhlo nge ni a meng hur leh tan ta a mipa zawk pawh chuan a dim vak tawhlo khawp mai rang tak tak in a dep a thenawm nu nuam ti pawh a thle tawn sek tawh mai a chutia rei vaklo an tih hnu chuan tanhmun an inthlak ve ta a,. Sam 37:05- " I awm dan tur chu Lalpa chungah nghat la; Amah chu ring la, aman a ti vek ang" Chu mipa naupang chu rethei in cher chhe ve hle mah se, Amah siamtu Pathian chuan a hre reng a. Mizo hmeichhe zaithiam sum lalut hnem top 15. Mipa Tih Hur Dan. Judate hnêna pêk a nih ang tho va Jentailte hnêna Thlarau Thianghlim pêk a nih vê sî chuan, Isua kha Messia chu a ni tih ring tûrin serh tan hmasak kher a ngai lo tih. Hmaikawr prostituierte in wien vuah chunga lam hi mi zakzum deuh tan chuan a tihchi fu maithei. An hnute avang ngawt a ni lova, thaah mipa tha an tluk lo hle tihna ani. 1) A hming : He Dan hi Mizo Hnam Dan a ni. Tunlai tleirawl zingah damdawi ti an hluar em em chhan pawh Korean ho vun no leh mam nalh ang neih chak vanga ti ta tam tak an awm thulengvak awm hian nu leh pate rilru pawh a ti buai hle a ni. Zate, Hmar Rûn. *Mizote hi hnam rinawm, thudik ṭan, rûk rûk, dawt sawi leh inbum lam ti ngai lo,* in kawngka pawh kalh ngai lo, mi thing fawm sa ramhnuai ami pawh a dahtuin a làk loh chuan a mawih thlenga awm mai, an thil chhar pawh a neitu hriat tuma zawng char char ṭhîn tih kha Sap hoin Mizo an hriat dan a ni. Nupa taksa pawl awk nak ah nangmah lam lawnglawng kha center in ret aw hlah. Hetiang chi hi chu lam thiam ringawt piah lamah lemchan thiamna nena tih ngai. Mahse an lo than chhoh zel in mipa taksa emaw hmeichhia taksa a piang khan hmeichhia emaw mipa thluak leh rilru kha an pu tlat ta a ni. Uire-na chungchangah pawh a uiretu mipa tan hremna a awm lova, mahse hmeichhe tan thung chuan zahthlak theihtawpin khawchhung hmun lunlai berah a pasalin a nupui 'thul' a khaisak. S- a zawng, a tawng bawk (Thil tawn nuihzatthlak loh!!) He thu barakhaih hi hria inlo awm tawh mai thei, lo mai thei…. Tawngkam tha lo- " I nu si" emaw " i tuai si" emaw tih miah loh tur. Tunah chuan âr kho khuh hawn angin thawven dan chin tawk an hre tawh lo lam zawk ang ka ti. A zahpuiawm lek lek zawk hial a ni a chet dan hi. Mah mi Thunung tih mipa tuah Pathian in nate hempoh cu na piang tik hi; a pian tikmi nate hempoh cu mah mi Thunung tuah ngawlin a pian tik pakhat no hei na um mala hi. A tul chuan daktorte pawh rawn a tha. Rite-a : Mi tih dàn tho alawm. Chu pa/pe lah chu a te teng tung mai bawk si. Kawrtawng hak an ching a, Hemi hnu hian Mipa in an veng a, Hmeichhia in an bih ta a, kawrchei leh puancheite an nei chho ta a ni. Kohhran Endowment Fund atan Pu Kaphlunchhunga te chhungkua chuan `5,000 (Sangnga) Kohhranah an pe. Mihring mize hriat dan Mipa ngainat zawng hmeichhia🙂 - Duration:. Hmeichhia hian an thianghlimna virginity hi kum 16- 21 in kar bawrvelah an hloh tlangpui. (Mat 19:4-6). Mizo Tawng Hman Dan Dik Kohhran Huang Chhungah 1. Kum 1992 khan vanneihthlak takin Churanchandpur (Manipur) ah Krismas leh Kumthar hmanna hun ka nei hlauhva, a tihzia ka tiin chuta mitthi an sawngbawl dan ka mit ngeia ka hmuh a, kan Mizo hnam peng thenkhat (Duhlian tawng la hmang ngei te telin) ten mitthi ilo an sawngbawl dan hi keini, khawpuia awm inti leh hawizau inti zawkte hian entawn tur kan neiin ka hria a ni. Tunah phei chuan ka bahlah ta bîk lo, ka uar thiam ve deuh tawh a, ka inringtâwk ve tawh bawk. Makeup inhnawih chu hmeichhia tihah dah la. Doctor te chuan mipa nen an mut dun dan velte chu an sawi chipchiar lo nain mipa pahnih nen inzing takin emaw, zan kha ah emaw an mut dun an ring. an inhmelhriat takah chuan Club angreng dina intihhlimna. Mahni inringtawk lo mi a hriat chian theih em em bawk. Baptist Mipa Pawl chanchin tlangpui: Baptist Mipa Pawl (BMP) hi Thingsaiah May 4, 1980 khan din tan a ni. com, resavings. Gal 5:4 Nangni Dana thiam chan tumte u, Krista nen in inthen ta: khawngaihna chu in tluksan ta. Mipa Tih Hur Dan. Nula pakhat pawh hi hna zawngin application form a fill-up fo tawh a, a tling thei silo va, a chhan chu Sex tih zawn fill up turah SOMETIMES ti in a lo thaikhat thin a ni awm e, Mipa pakhat pawhhi fiamthu han thawh ve hrimhrim teh an ti fo mai a,Ka thiamlo ka tih ka tih chuin tih talh chuan. Mahse, a mawi dangdai tlat. A boral ni pawh hian meeting pawimawh takah a tel a. Pricila-i ve thung chu Tinuama nen chuan an inbe zel a, an inkawm a, an inkawm zel a; Tinuama chu a lo zeiin a ngaihsak thiam si, a inphahhniam thiam si; khawhar chu a hnem tehmeuh e! Pricila-i pawh chuan a Profile a han check-in mi lerh tak leh hur tak a ni ang tih chu a ring thiam tho mai! Mahse, an inkawm an inkawm a, an inhmu ta zel a. John Schneeberger hi kum engemaw zah chhung chu a DNA siam chawp a taksa chhunga a phum ruk chuan chu a thubuai atang chuan a chhan him reng mai. Tunlai mipa zaithiam kan neih zinga 'class' sâng tak mai, a aw leh thiamna pawh hnam dang hovina an dahsan em em ni bawk, Lungmuana (Ex-Incarnation & Scavanger Project) chuan Zo rimawi khawvela band tha ber te zinga mi Magdalene buaina hian mimal tak pawhin amahah nghawng a nei tih a sawi a. Joshua Project in an chhut dan chuan khawvel ram hrang hrang 3,979 in chanchintha an la dawng lo a, hnam 6,554 ah chanchintha a la thleng lo a, khawvel mihring 3,005,574,000 (Makta duai 3005, nuai 5, sing 7 sang 4) zet te hi chanchintha in a la chhun en loh an ni a, chu chu khawvela mihring awm zawng zawng za zeal 41. Ringtu kan nih angin engtiang a lo dawn sawn tur nge tih thuilo te in kan han chhui lawk dawn a ni. Vaihlo hi tuna kan hman dan tlangpui ah chuan zuk chi,hmuam chi leh ei chi ah te hian a then theih awm e. Hmanhmawh deuhvin kan tlan san ta nghal a'. Keivom-a tih dan takah,mipa,nupuite vin thur thur leh an. Grik leh Rom-ho khan a thu ziakte kha a tirah chuan essay tih hming put tir kher lo mah se tunlaia essay-te nen danglamna a awm chuan loh avangin essay huang atanga thaibo mai mai chi ni pawhin an lang lo a ni. Chu sam sen-i chuan chutiang a mipa chilthli tla lo chauh a lo thilr tu an awm tih a hriat chuan Justin-a chu rawn pan hnaiin lam puiah a rawn sawm ta nge nge a. Tawngkam tha lo- " I nu si" emaw " i tuai si" emaw tih miah loh tur. Pentecostal kohhran tih hian Mizorama UPC te chauh huam loin, Baptist, Salvation leh Mizoramah chuan Presbyterian te ngei pawh hi a huang chhungah kan rîn lût thei ngei ang. Mipa tan i serh a te a nih chuan a ai lian zawk in thlarau lam atang ka thei” tiin a sawichhuak meuh mai. TUN THLA A NETFLIX LAMIN AN TIH CHHUAH TURTE Ramhuaiin mipa naupang thi tawh taksa a a chenchilh hnu a hmeichhe pakhat a tawn dan leh a hmangaih chhoh tak atanga. 'Duat' tih tawngkam hi mipa tawngka chhuak atan chuan a no deuh nghialin a lang tak na-in, Mizo tlangval/rawlthar tam tak hi duat sual an ni tih i ngaihtuah ngai em? Duat chu mipa thiam loh em ni? Mipain hmeichhia a duat loh hian mipa zei lo tihna em ni? Keia ngaih ve dan mawl takah chuan, induatna hian no-na a thlen a, he no-na hian pangchanna. A hmeichhia lah a hmelah beisei tur dang a nei lo. A aw nena he hla inhmeh lutuk hi chu an tisual emaw tih tur a ni. Hmanlai ah chuan mipa in an sam hi hmalam chal chungzawn ah an țâwnbâwk a, hmeichhia in hnunglam tuk khum ah an țâwnbâwk vethung ani, Hakha in silai nen an lo um hlawma mahse an va thlen chuan mipa in an sam, Lu a an țâwnbâwk chu phelh in hnung lam ah an lo thlah thla ve a chuchu 'Lushai' tih alo awm dan chu ani, chu tia an sam an. Brazil forward Neymar chuan World Cup lai khan a tlu der nasa mah mah tih a sawi a, miin an sawisel a, an nuihzat vak pawh chu awm a tihna chen pawh a awm thu a sawi a. Tuin nge siam? Pathianin. Ethiopia aṭanga Juda te pawh 'Mikveh' ah an inhnim hmasa tur a ni. Since 2014, this place started to be known as the area of the conservation (tourism. Mipa hman chi Viagra nen a siam dan phung chu a inang tlangpui. A tum chu hmeichhia in mipa a hmangaih tak tak chuan >>>>> 1. Ka tisual tawh lo, ka hah deuh e tih mai loh chu. Nupi tla an hur can te a um ve. Chutih rualin, mipa leh hmeichhe rilru a danglam theihzia a lawmpa chhan letna a\angin a hmuh theih bawk. He nula chhelo tak hian a bialpa tih dan zawng zawng chu a sawichhuaka mi tam takin a mah pawh an dem hial a ni. Ral chu engtik lai pawha che thei reng an nihzia leh sala tan loh vek pawha thi nghal mai thei an ni tih a lawmpa nena an feh duna a hla phuah dan a\angin a lang thei a. A takin a la phawk lova. Ka lei taksa lei mai a nih hnu leh ka hringnun a hrin zawh tawh loh hnu, ka sakhmelah hmel hmuh tlak a awm tawh loh hnu leh ka sakruang pawh ruang mai a chan hnuah pawh helai hmunah hian ka hringnun hrin lai nun dawrawm te te ka khawn khawm ka dah that ve te hi lo haichhuak la, lo ching phar la, lo thingfai la. A nu leh pa David leh Catherine Carmichael te hi Presbyterian kohhran niin Kristian tha tak mai an ni a, Mill an nei a, chhungkaw khawsa thei tak mai an ni. Tisa sungih ciahmi lakphak bawm (Tea bag in hot water) Fala le tlangval ngiarawk ( dating) caanah pakhat le pakhat ih mizia thei awk ding a thupi ngaingai.
<